Search
Search

Spuisluis

Welkom bij Spuisluis. Dit was de naam van het vroegere nieuwsplatform van Stichting ANEMOON voor en door waarnemers. Het is op verzoek weer teruggeplaatst met diverse oudere onderwerpen. Maar je kunt nog steeds informatie aan ons kwijt. Heb je een leuk bericht met foto? Stuur het naar info@anemoon.org en misschien zie je het dan op de website terug!

15

Tijdens mijn stage heb ik verschillende producten opgeleverd. Twee daarvan beschrijf ik in dit bericht; het Vimeo StichtingANEMOON kanaal en de werkopdracht voor studenten van de VHL. De eerste was het opzetten van een videokanaal in Vimeo en het vervaardigen van drie instructievideo's voor Stichting ANEMOON.  De drie instructievideo's zijn 1) uitleg hoe je 'fotoalbums aanmaken' doet op de website, 2) uitleg 'je foto weergeven in de fotogallery van een soortpagina'  en 3) uitleg 'Soortpagina maken'. De video's kun je zien door de volgende link: vimeo.com/stichtinganemoon te volgen.

 

De eerste twee video's zijn te gebruiken door iedereen.

De video over het maken van een soortpagina vraagt iets meer aandacht. Het is als instructiefilm voor vrijwilligers die iets meer willen dan alleen hun foto's op de website van ANEMOON te zetten en het is een instructie film bij de werkopdracht voor studenten van Hogeschool VHL.

Aanmaken soortpagina door vrijwilligers
Post een berichtje op facebook grouppagina ANEMOON MOO/LIMP/SMP of in het zoutwaterforum dat je soortpagina's wilt aanmaken.

Werkopdracht studenten Hogeschool VHL
De opdracht voor studenten, die via de schoolmail werd doorgestuurd is 3 soortpagina's maken op de website van Stichting ANEMOON of 3 monitoringsformulieren invullen. 

Soortpagina's aanmaken
Als je een account hebt aangemaakt dan kan contact worden opgenomen met Niels Schrieken via: nielsschrieken@gmail.com. Niels kan de juiste rechten geven aan de studenten waardoor ze aan de slag kunnen met de pagina's. Instructies staan in de google drive map Soortpagina's maken met daarin de instructiefilm 'soortpagina maken', de werklijst en documenten met soorten die nog geen soortpagina hebben. 

Voor het maken van deze pagina's wordt literatuur geraadpleegd. Verder is het de bedoeling dat studenten een karakteristieke afbeelding zoeken van de soorten en minimaal de kopjes zoekbeeld en te verwarren met invullen. De kopjes kenmerken, habitat en ecologie en areaal en verspreiding zijn hierbij optioneel. Bij het zoeken van een afbeelding is het belangrijk dat er altijd toestemming van de fotograaf wordt gevraagd om hem te mogen gebruiken. De naam van de fotograaf zal natuurlijk altijd netjes worden vermeld. De afmeting van de foto mag maximaal 1000px breed zijn.

Invullen monitoringsformulieren
Studenten kunnen een studiepunt krijgen door 3 Monitoring-formulieren in te vullen. Dit kan voor het MOO-project op St. Eustatius waar in 2015  drie studenten dit gaan doen. Ook op de andere BES-eilanden en in Nederland kan worden deelgenomen aan het MOO-project. Niet duikende studenten kunnen voor het LIMP/SMP gaan. In de activiteiten kalender kun je vinden waar een LIMP/SMP excursie wordt gehouden.  

Ik hoop dat de video's helpen en op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.

Tekst en foto's: Chantal Garttener  

 

 


Waardering
Waardering: 3(1 stemmen)

Commentaar
  • Stichting ANEMOON op Vimeo en werkopdracht VHL studenten

Klik op de foto’s voor grotere plaatjes.

Alle artikelen

Diensten

Weekdieren (EU-Habitatrichtlijn)

Mariene soorten en ecologie

Contact

Stichting ANEMOON
Postbus 29
2120 AA Bennebroek

anemoon@cistron.nl

06-11442009

Back To Top