Search
Search

Spuisluis

16

We zullen onszelf eerst even voorstellen, wij zijn twee studentes van Kust en Zeemanagement aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden. Wij zullen voor 5 maanden stage lopen bij Stichting ANEMOON. Om de zoveel tijd zullen wij een blog posten op de site van Stichting ANEMOON waarop te zien is waar wij ons zoal mee bezig houden.

Links: Denise Verstraeten, rechts: Chantal Garttener

Het eerste project waar wij aan beginnen is het SETL project van GiMaRIS, in samenwerking met Stichting ANEMOON. We kwamen aan in de haven van Bommenede waarna we met een boot van Staatsbosbeheer richting het eiland Hompelvoet gaan. Hier kom je normaal niet zo gemakkelijk omdat er geen vaste veerdienst gaat, dus waren we ontzettend enthousiast dat we dit mochten zien. 

 

De boot naar Hompelvoet (foto: Chantal Garttener)                  Bakken met de SETL-plaatjes (foto: Denise Verstraeten)

Bij het SETL-project worden PVC plaatsjes van 14x14 cm op 1 meter diepte gehangen, dit gebeurd op verschillende locaties in Nederland waaronder bij Bommenede en Hompelvoet. Iedere drie maanden worden deze plaatjes verwisseld en geanalyseerd. Hier mochten wij bij gaan helpen. De plaatjes worden uit het water gehaald en vervolgens in bakken met water gelegd. Wij mochten foto’s van de plaatjes maken zodat deze foto’s later in het lab van GiMaRIS geanalyseerd kunnen worden om te bekijken wat voor soorten er allemaal op te vinden zijn.